Hur ofta behöver du besöka din tandläkare i Solna?

31 mar

Det spelar ingen roll var i landet en person bor – regelbundna besök hos tandläkare är A och O för att på lång sikt bibehålla en god tandhälsa. Följande fakta kommer från en tandläkare i Solna men gäller alltså generellt för hela Sverige.

  • Allmän kallelse vid tre års ålder

Om inget aktivt val sker av tandläkare i Solna kommer barn få en kallelse till Folktandvården när barnet är ca 3 år. Har inte barnet haft ont i tänderna, eller haft andra tandproblem, före dess kommer detta alltså vara första besöket.

De föräldrar som vill att barnet ska gå hos en privat tandläkare i Solna kan därmed kontakta denna tandläkare i förväg och skriva in barnet där. Det är därmed denna klinik som sedan kommer att skicka ut kallelse. Oavsett val så finns alltid möjligheten att byta tandläkare när som helst. Det bästa är om detta sker vid ett tillfälle då inte någon långsiktig behandling påbörjats.

  • En gång per år…

En vanlig uppfattning är att besök hos tandläkare ska ske en gång per år. Men så är inte riktigt fallet. Många behöver bara gå dit vartannat år. Detta förutsätter att det inte finns några problem med tänderna som behöver följas upp. För vissa behöver därför kontroll ske betydligt oftare.

  • Väldigt sällan – kan bli väldigt ofta

Det är inte ovanligt att personer med tandläkarskräck drar sig för att gå på undersökningar. De skjuter upp dessa så mycket som möjligt och bokar bara tid vid tandvärk. De går därmed väldigt sällan till tandläkare – vilken kan innebära att de sedan behöver gå väldigt ofta.

Genom att följa de råd som tandläkaren ger gällande besök kommer de kunna ha kontroll på tandhälsan och sätta in åtgärder i tid. Så att inte smärta behöver uppstå och större behandlingar genomföras.

Kontakta tandläkare i Solna om du flyttar dit

Det är den tandläkare som du är skriven hos som kommer skicka ut kallelse. Om du däremot flyttar så kommer inte tandläkaren att få denna information och alltså fortfarande skicka kallelse exempelvis efter 1 – 2 år.

De som flyttar hit kan alltså behöva kontakta en lokal tandläkare i Solna. Det är däremot inte ovanligt att man behåller sin gamla tandläkare och därmed åker till sin tidigare boendeort vid kontroller och behandling. Detta utifrån att man känner sig trygg med just den personalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *