Fråga tandläkaren online

29 dec

Idag finns det många sätt att komma i kontakt med en tandläkare, du behöver alltså inte längre fysiskt besöka en mottagning för att fråga tandläkaren om något du undrar över utan kan göra det på nätet istället. Här listar vi några saker som kan vara bra att tänka på när man söker svar på sina tandrelaterade frågor online.

  • Ta reda på källan till informationen. Det finns risk att råka stöta på sidor med information som ibland kan vara vilseledande. Försök att ta reda på källan så att informationen kan anses vara trovärdig och komma från en riktig tandläkare eller någon med djupare kunskap i området.
  • Ett svar behöver inte passa alla. Läser du en fråga ställd av en person som en tandläkare svarar på, kom ihåg att det svaret inte behöver betyda att du får samma svar när du pratar med din tandläkare. Alla har olika förutsättningar och svaret varierar så klart från patient till patient. Dock så kan generella frågor som är allmänt vedertagna fungera som ett riktmärke för de allra flesta. Det bästa vid svårare frågor är att fråga tandläkaren man brukar gå till då denna kan se din tidigare historik och anpassa sitt svar efter dina förutsättningar.

Videomöten används för att fråga tandläkaren om symptom

Vanligare med videmöten hos tandvården. Sedan något år tillbaka har det blivit allt vanligare att boka ett videomöte med vården för att få hjälp med lättare problem och frågor. Det är något som även börjar bli vanligare inom tandvården. Ofta går det bra att fråga tandläkaren det man undrar över via videosamtal eller med hjälp av chattfunktioner där det även går att skicka bilder. Det underlättar för patienter som har mildare problem som inte är akuta men för att minska sin oro ändå vill fråga tandläkaren om sina symptom.

Det finns många fördelar med att fråga tandläkaren om generell tandvård på nätet men det gäller även att vara lite uppmärksam på mer detaljrika frågor då svaren på dessa kan variera från person till person. Har du någon fundering om dina tänder så börja med att gå in på din tandläkares hemsida och leta efter svaret där. Hittar du inte något som passar din fråga kan du alltid kontakta din tandläkare för att få ett mer personligt och trovärdigt svar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *